Η σωστή μπαταρία για το αυτοκίνητο σου θα πρέπει πάντα να πληροί τις προϋποθέσεις του κατασκευαστή. Δες τώρα τα σωστά βήματα μιας καλής αγοράς!

Να ακολουθείς πάντα τις οδηγίες που δίνει ο κατασκευαστής 

Έλεγξε το βιβλίο του οχήματός σου για τις συστάσεις του κατασκευαστή σχετικά με:

  1. Το μέγεθος της μπαταρίας που ταιριάζει καλύτερα στις διαστάσεις του αυτοκινήτου σου. Πολλά οχήματα μπορούν να «πάρουν» διάφορα μεγέθη.
  2. Ρεύμα ψυχρής εκκίνησης. Το CCA είναι βασικό για τη σωστή εκκίνηση. Είναι ο αριθμός των ampere που δέχεται μια μπαταρία για 30 δευτερόλεπτα σε θερμοκρασία 0 βαθμών F μέχρι η τάση της να πέσει σε ακατάλληλα επίπεδα.
  3. Χωρητικότητα αποθέματος. Βοηθάει στην τροφοδότηση ενέργειας στο ηλεκτρικό σύστημα του αυτοκινήτου σου, εάν έχει βλάβη ο εναλλακτήρας. Διαπιστώνει πόσα λεπτά μπορεί η μπαταρία να προσφέρει άφθονη ενέργεια, χωρίς να πέσει κάτω από την ελάχιστη τάση που απαιτείται για τη λειτουργία του οχήματός σας. Κατά κανόνα, τόσο για το CCA όσο και για τη χωρητικότητα αποθέματος, όσο ποιο ψηλός είναι ο αριθμός, τόσο το καλύτερο.

Σκέφτεσαι να βάλεις μπαταρία βαριάς εκφόρτισης; Προσοχή στα ampere και στον τύπο εξοπλισμού

  • Τον τύπο του εξοπλισμού που θα τροφοδοτηθεί με ενέργεια
  • Τον αριθμό ampere που απαιτείται για τη λειτουργία του εξοπλισμού
  • Τον αριθμό ωρών που θα χρησιμοποιείτε τον εξοπλισμό

Πολλαπλασιάζεις τα ampere (Amp) με τις ώρες, για να καθορίσεις τα απαιτούμενα αμπερώρια (AH).
Κατανάλωση ρεύματος του εξοπλισμού (Amps) x Χρόνος (ώρες) = AH

Σε πολλά αυτοκίνητα μπαίνει και μπαταρία λίγο μεγαλύτερη σε AH

Επέλεξε μπαταρία που μπορεί να τροφοδοτεί τα απαιτούμενα AH για τον καθορισμένο χρόνο και την καθορισμένη τάση. Για να έχεις περιθώριο ασφαλείας, αύξησε τον αριθμό AH κατά 20%.

Πηγή: autotriti.gr