Ο γιγαντιαίος εναέριος κόμβος έξω από την ορεινή πόλη Chongqing, μοιάζει με τρενάκι roller coaster και ζαλίζει με την πολύπλοκη κατασκευή του.

Με πέντε επίπεδα και άπειρες διακλαδώσεις, ένας αυτοκινητόδρομος στην νοτιοδυτική επαρχία Guizhou της Κίνας, κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Ο «Overpass Huangjuewan», όπως ονομάζεται, ολοκληρώθηκε πρόσφατα, στην Τσονγκτσίνγκ της νοτιοδυτικής Κίνας και έγινε γνωστός αμέσως μετά την αποστολή φωτογραφιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου οι χρήστες λένε πως αποτελεί μεγάλη πρόκληση για τους οδηγούς.
Με 20 λωρίδες κυκλοφορίας προς κάθε κατεύθυνση και δεκάδες εισόδους και εξόδους, ο κόμβος Huangjuewan χαρακτηρίζεται ως η κεντρική αρτηρία της πόλης και οδηγεί προς οκτώ κατευθύνσεις, όπως το Guangyang Isle, το Διεθνές Αεροδρόμιο Chongqing Jiangbei, τη Γέφυρα του Ναού του Μεγάλου Βούδα, τη Γέφυρα Chaotianmen, το Danzishi, το Sigongli και την περιοχή του Tea Garden.
Ο Λιου Μπανγκζί (Liu Bangjun), που σχεδίασε το έργο, δήλωσε ότι αυτή η επιλογή των πέντε ορόφων έγινε, καθώς χρειαζόταν να συνδέει τρεις αυτοκινητόδρομους, οι οποίοι οδηγούν σε διαφορετικούς προορισμούς. Μάλιστα, αν οι οδηγοί ακολουθήσουν λάθος δρόμο, μπορούν να επιστρέψουν μέσα σε δέκα λεπτά.
Ακόμη, ανέφερε ότι τα διαφορετικά χρώματα στους δρόμους, μπορεί να μην ταιριάζουν με το περιβάλλον, ωστόσο βοηθούν τους οδηγούς να βρουν τη σωστή διαδρομή.

Πηγή: Kathimerini.gr