Παρουσιάστηκε το υβριδικό ηλεκτρικό όχημα της Mercedes-AMG Project ONE

Ο πρόεδρος της Mercedes-Benz Κορέας κ. Δημήτρης Ψυλλάκης και ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Mercedes-AMG, Tobias Moers, παρουσίασαν το υβριδικό ηλεκτρικό όχημα της Mercedes-AMG Project ONE κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης του αυτοκινητοδρομίου AMG Speedway στο Yongin, στην επαρχία Gyeonggi,της Νότιας Κορέας.

Η ανακαινισμένη από την Mercedes πίστα Everland (νυν AMG Speedway) βρίσκεται κοντά στο Yongin, στην επαρχία Gyeonggi και διαθέτει διαδρομή 4,3 χιλιομέτρων.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Mercedes-AMG, Tobias Moers, μιλώντας στην τελετή έναρξης, επιδοκίμασε το ενδιαφέρον των κορεατών πελατών για την Mercedes-AMG, λέγοντας:

«Η Κορέα συμβάλλει όλο και περισσότερο στην ανάπτυξη της Mercedes-AMG και αυξάνεται ως μία από τις σημαντικότερες βάσεις για την αγορά αυτοκινήτων υψηλής απόδοσης», δήλωσε ο Moers. «Αυτό δεν είναι μόνο ένα πολύ σημαντικό σημείο για την Mercedes Κορέας (ΜΒΚ), αλλά και για την Mercedes-AMG».

Το 2017, η Mercedes-AMG πούλησε 131.970 οχήματα παγκοσμίως (αύξηση κατά 33% σε σχέση με το 2016), εκ των οποίων 3.206 αυτοκίνητα πουλήθηκαν στην Κορέα (αύξηση 56%).

Το σχέδιο για την ανακατασκευή της πίστας (κατασκευής 1992) παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Νοέμβριο και η MBK συνεργάστηκε για την υλοποίησή του, με τη Samsung.

Ο χώρος πλαισιώνεται από το AMG Lounge και άλλες εγκαταστάσεις που θα ξεκινήσουν προγράμματα όπως οι ακαδημίες οδήγησης, οι νυχτερινές ιπποδρομίες, αγώνες Dragster και γενικά εκδηλώσεις οι οποίες (όπως δήλωσε ο κ. Ψυλλάκης) δεν θα αφορούν μόνο τους πελάτες της AMG αλλά και  ιδιοκτήτες άλλων αυτοκινήτων.

Όσο για το Project ONE, είναι ένα πρωτότυπο βασισμένο στο σύστημα PHEV της Formula 1, το οποίο διαθέτει υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα V6 1.6 λίτρων και τέσσερις άλλους κινητήρες PHEV, οι οποίοι αποδίδουν συνολικά περισσότερους από 1.000 ίππους και μπορούν να φτάσουν το αεροδυναμικό όχημα σε ταχύτητα 350 χιλιομέτρων ανά ώρα.

Πηγή: newsbeast.gr