Το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου, βρίσκεται σε υψόμετρο 1530 μ. έως 1890μ και είναι το πρώτο οργανωμένο χιονοδρομικό κέντρο της Χώρας. Λειτουργεί από το 1934, χρονιά που οργανώθηκαν οι πρώτοι Πανελλήνιοι Αγώνες Χιονοδρομίας. Το 1955 τοποθετήθηκε ο πρώτος αναβατήρας της χώρας (εναέρια καρέκλα μήκους 750μ) που έφτανε σε υψόμετρο 1600μ ενώ το έτος 1968 επεκτάθηκε κατά 500μ φτάνοντας σε υψόμετρο 1730μ. Στις 4/2/1972 με Βασιλικό Διάταγμα χαρακτηρίζεται εθνικό στάδιο με την ονομασία “Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου”. Είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και ανήκει στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Σήμερα διαθέτει 7 σύγχρονης κατασκευής αναβατήρες: 6 μονοθέσιους συρόμενους και 1 διθέσιο εναέριο. Όλοι είναι σύγχρονης κατασκευής (2000, 2002, 2007) ενώ έχει πίστες πράσινου, μπλε και κόκκινου χρώματος.

Στο χιονοδρομικό κέντρο του Σελίου μπορείτε να φτάσετε οδηγώντας στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής μέσα στο σύγχρονο και ασφαλές περιβάλλον που προσφέρει η λειτουργία των Ελληνικών Αυτοκινητοδρόμων μελών της HELLASTRON.

Η απόσταση από τη Θεσσαλονίκη είναι 95 Χιλιόμετρα, και για να φτάσετε εκεί θα χρησιμοποιήσετε τον αυτοκινητόδρομο «Εγνατία Οδός» με κατεύθυνση προς «Ηγουμενίτσα» μέχρι τον κόμβο προς «Έδεσσα-Βέροια-Νάουσα».  Από εκεί χρησιμοποιώντας την επαρχιακή οδό Αλεξάνδρειας-Κοζάνης και την επαρχιακή οδό Κουμαριάς – Κάτω Βερμίου με κατεύθυνση το Κάτω Βέρμιο θα φτάσετε στο ομώνυμο χωριό και από εκεί στο χιονοδρομικό κέντρο Σελίου.

Από την Αθήνα η απόσταση είναι 536 χιλιόμετρα και θα φτάσετε εκεί χρησιμοποιώντας  τον αυτοκινητόδρομο  «Νέα Οδός» (Αθήνα- Σκάρφεια), τον αυτοκινητόδρομο  «Κεντρική Οδός» (Σκάρφεια-Ράχες)  και τον αυτοκινητόδρομο Αιγαίου (Ράχες-Κλειδί) πάντα με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη μέχρι το Κλειδί.  Στη συνέχεια θα χρησιμοποιήσετε τον αυτοκινητόδρομο «Εγνατία Οδός» με κατεύθυνση προς «Ηγουμενίτσα» μέχρι τον κόμβο προς «Έδεσσα-Βέροια-Νάουσα».  Από εκεί χρησιμοποιώντας την επαρχιακή οδό Αλεξάνδρειας-Κοζάνης και την επαρχιακή οδό Κουμαριάς – Κάτω Βερμίου με κατεύθυνση το Κάτω Βέρμιο θα φτάσετε στο ομώνυμο χωριό και από εκεί στο χιονοδρομικό κέντρο Σελίου.