Το φαγητό προκαλεί υπνηλία

Ο τρόπος οδήγησής μας καθορίζεται από τη διάθεσή μας. Μπορεί τα αντανακλαστικά και οι αισθήσεις μας να λειτουργούν κανονικά, όταν όμως έχουμε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα φαγητού, τα πράγματα αλλάζουν.

Για να γίνει η διαδικασία της πέψης, μεγάλες ποσότητες αίματος συσσωρεύονται στο στομάχι μας, με αποτέλεσμα οι υπόλοιπες λειτουργίες του σώματός μας να ατονούν. Έτσι, τα συμπτώματα υπνηλίας αλλά και αδράνειας των αντανακλαστικών γίνονται αμέσως αισθητά. Η συμπεριφορά μας από την υπερβολική κατανάλωση φαγητού αλλάζει, κάνοντάς μας νευρικούς, μιας και το μοναδικό θέμα που μας απασχολεί είναι να φτάσουμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε στον προορισμό μας.

Μην αλλάζετε θέση οδήγησης

Αλλη μία λάθος κίνηση, είναι η αλλαγή της ρύθμισης του καθίσματός μας, με σκοπό να οδηγήσουμε πιο «ξαπλωμένοι», αφού έτσι πιστεύουμε ότι θα χαλαρώσουμε. Το μόνο όμως που καταφέρνουμε, είναι να κουραζόμαστε περισσότερο αλλά και να έχουμε μειωμένη ταχύτητα αντίδρασης, κάνοντας λάθος χειρισμούς.

 Τι θα πρέπει να κάνουμε

Καλό θα είναι να φάμε κάτι ελαφρύ πριν ξεκινήσουμε να διανύσουμε μία μεγάλη απόσταση με το αυτοκίνητό μας. Η ποσότητα του φαγητού που θα καταναλώσουμε θα πρέπει να είναι λογική, που σημαίνει ότι θα πρέπει να σταματήσουμε να τρώμε, πριν φθάσουμε στα όριά μας. Θα πρέπει να αποφύγουμε επίσης πάσης φύσεως αλκοολούχα ποτά διότι θέτουμε σε άμεσο κίνδυνο την ασφάλειά μας (Αλκοόλ και Οδήγηση ΔΕΝ ταιρίαζουν). Σε περίπτωση όμως, που καταναλώσουμε υπερβολική ποσότητα φαγητού ή πιούμε αλκοολούχα ποτά καλό θα είναι να ξεκουραστούμε, ή να κοιμηθούμε και να ξεκινήσουμε κάποιες ώρες αργότερα με ασφάλεια.
Πηγή : autotriti