Αγόρασε ένα στόλο από Toyota Mirai, που κινούνται με ρεύμα από ενεργειακή κυψέλη υδρογόνου.

Η παραγγελία είναι για 11 Mirai, από τα οποία η πρώτη παρτίδα ήδη παραδόθηκε. Τα αυτοκίνητα είναι εξοπλισμένα με όλα τα απαραίτητα για τη δίωξη της παρανομίας. Κάποια έχουν τα χρώματα και τους φάρους περιπολικού, ενώ άλλα είναι μυστικά. Όπως εξηγεί η Toyota, τα αυτοκίνητα είναι «για ανοικτή και μυστική ανταπόκριση, όπως επίσης και για γενική χρήση».

Η κίνηση αγοράς των υδρογονοκίνητων Mirai αποτελεί μέρος της στρατηγικής καθαρού αέρα που λανσάρισε ο Δήμαρχος του Λονδίνου, καθώς και ένα βήμα προς την επίτευξη του σχεδίου της Δημοτικής Αστυνομίας να αποκτήσει τον μεγαλύτερο στόλο περιπολικών μηδενικών εκπομπών. Το Mirai μπορεί να καλύψει έως και 500 km με τις δεξαμενές υδρογόνου του. Μετά θα πρέπει να ανεφοδιαστεί σε ένα από τα πέντε πρατήρια υδρογόνου της βρετανικής πρωτεύουσας – που θα αυξηθούν σε αριθμό στο μέλλον.

«Η Met (Metropolitan Police) έχει δεσμευτεί, όπως κι ο Δήμαρχος, στο να γίνει η υπηρεσία όσο το δυνατόν πιο φιλική προς το περιβάλλον. Κι ένα μεγάλο μέρος αυτής της δουλειάς είναι να κάνουμε το στόλο μας πράσινο», δήλωσε ο διοικητής της Met, Neil Jerome. «Από τα τέλη του 2015 ψάχνουμε τρόπους να υβριδικοποιήσουμε και να εξηλεκτρίσουμε το στόλο μας, ενώ ερευνούμε άλλες νέες τεχνολογίες όπως το υδρογόνο. Αυτό μας επιτρέπει να κάνουμε μεγάλα βήματα προς τη φιλοδοξία μας να προμηθευτούμε 550 οχήματα μηδενικών ή εξαιρετικά χαμηλών εκπομπών έως το 2020».

Το Mirai είναι ένα 4θυρο σεντάν της μεσαίας κατηγορίας D, που παρουσιάστηκε στην έκθεση του Los Angeles το 2014 και μπήκε σε παραγωγή την επόμενη χρονιά. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή του, χρειάζεται λιγότερο από 10” για το 0-100 km/h και φτάνει τα 178 km/h. Η επίσημη τιμή στην Ευρώπη είναι αλμυρή, €66.000 χωρίς τους φόρους, αλλά η Toyota προσφέρει και προγράμματα χρονομίσθωσης στους πελάτες.

Πηγή: drive.gr