Μπορεί οι καιροί να είναι δύσκολοι, ωστόσο, στην αγορά υπάρχουν ευκαιρίες που δεν περνούν απαρατήρητες.

Στην αγορά αυτοκινήτου όλοι θέλουν να επωφεληθούν των χαμηλών τιμών που υπάρχουν σήμερα αλλά πολλοί είναι εκείνοιπου κάνουν σημαντικά λάθη κατά την επιλογή τους από άγνοια ή από άγχος.

Δεν ξέρετε τι θέλετε
Πριν πάτε σε μια αντιπροσωπεία αναρωτηθείτε τι θέλετε από ένα αυτοκίνητο, π.χ. να είναι πόλης, να μπορεί να αντεπεξέλθει σε ένα ταξίδι με κακοτράχαλους δρόμους κτλ., κτλ.. Υπάρχουν δεκάδες ιστοσελίδες και περιοδικά, τα οποία θα σας βοηθήσουν να δείτε ακριβώς τι υπάρχει στην αγορά, να διαβάσετε τα χαρακτηριστικά των μοντέλων και να κάνετε μια μικρή σύγκριση.

Δεν κάνετε test drive

Ενας στους έξι αγοραστές δεν οδήγησαν το καινούργιο τους αυτοκίνητο, πριν προχωρήσουν στην αγορά του, όπως αναφέρει έρευνα. Από αυτούς που έκαναν “test drive”, το 1/3 πήρε μια βιαστική απόφαση μέσα σε 10 λεπτά. Αν το αυτοκίνητό σας είναι παλιό, τότε η αίσθηση ενός νέου είναι ονειρική, ωστόσο, η απόφαση δεν πρέπει να είναι βιαστική. Πάρτε τον χρόνο σας, ακόμα και αν νομίζετε πως γίνεστε εκνευριστικοί στον υπάλληλο. Σκεφτείτε πως πρόκειται για μια πολύ σημαντική αγορά.

Δεν αγοράζετε με βάση τον μηνιαίο προϋπολογισμό σας
Τις περισσότερες φορές η αγορά ενός αυτοκινήτου γίνεται μέσω δανείου. Εσείς αυτό που έχετε να σκεφτείτε είναι η αποπληρωμή του. Ακόμα και αν έχετε κάποια χρήματα στην άκρη, μην βασιστείτε σε αυτά για την εξόφλησή του, αλλά στο μηνιαίο εισόδημά σας. Είναι λάθος να ξοδεύετε χωρίς να έχετε στο νου σας πως ο μισθός σας θα πρέπει να καλύπτει και το δάνειο.

Δεν φεύγετε, όταν κάτι δεν σας ταιριάζει
Αν ένας αντιπρόσωπος πωλήσεων αντιληφθεί πως διαφωνείτε με κάποιον όρο και σας δει να κατευθύνεστε προς την έξοδο, μπορεί να κάνει μια υποχώρηση. Το να συμφωνείτε με όλα όσα σας λένε, δεν είναι η καλύτερη στάση. Πείτε πως θα το σκεφτείτε και φύγετε από το κατάστημα.

Δεν κάνετε έρευνα αγοράς
Ναι, μπορεί να το θεωρείτε απίθανο αφού πρόκειται για αγορά αυτοκινήτου, ωστόσο, πολλοί είναι αυτοί που δεν ανοίγουν τους ορίζοντές τους και στέκονται όχι μόνο σε μία μάρκα, που είναι λογικό, αλλά σε συγκεκριμένο κατάστημα, χωρίς να κάνουν έρευνα αγοράς.

Δεν διαφωνείτε για τα extras
Μπορεί να είστε μόνο ένα βήμα μακριά από τη συμφωνία, ωστόσο, μην βιαστείτε. Διαβάστε προσεκτικά τους όρους και να είστε έτοιμοι να πείτε όχι ξανά και ξανά. Ο πωλητής μπορεί να σας προσφέρει – με το αζημίωτο πάντα – ένα σωρό πράγματα, όπως εκτεταμένες εγγυήσεις ή εξαρτήματα, που αλλού θα μπορούσατε να τα βρείτε φθηνότερα.

Πηγή:  www.iefimerida.gr