Με αυτόν τον τρόπο, η επέμβαση των οχημάτων έκτακτης ανάγκης γίνεται πιο αποδοτική, καθώς μπορούν να φτάσουν στον τόπο του ατυχήματος πιο έγκαιρα.

Κάθε δευτερόλεπτο μετράει μετά από ένα ατύχημα, οπότε αν ένα ασθενοφόρο φτάσει εκεί πιο γρήγορα, θα μπορεί να προσφέρει βοήθεια που θα πιάσει τόπο, ενώ σε άλλη περίπτωση μπορεί να είναι πολύ αργά. Ειδικά σε σοβαρές συγκρούσεις, αυτό είναι κρίσιμης σημασίας.

Το Los Angeles ήδη θεωρείται μια από τις πιο «έξυπνες» πόλεις στον κόσμο, αλλά οι τοπικές Αρχές κάνουν ένα ακόμη βήμα για να βελτιώσουν την ασφάλεια των δημοτών. Με τη βοήθεια της Philips, ένας αριθμός στύλων φωτισμού της Πόλης των Αγγέλων έχει εφοδιαστεί με μικρόφωνα ικανά να παρακολουθούν το θόρυβο του περιβάλλοντος, «ακούγοντας» έτσι την κυκλοφορία ώστε να παίρνουν «μια πολύ εύγλωττη και ποικίλη ένδειξητου αστικού ηχητικού τοπίου», σύμφωνα με τον Dietmar Offenbhuber, επίκουρο καθηγητή Northeastern University.

Το σύστημα φωτισμού των δρόμων του Los Angeles, με πάνω από 200.000 στύλους, είναι ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο, και η πληροφόρηση που θα λαμβάνεται από τις κολόνες με τα μικρόφωνα θα αυξήσει την αξία του αστικού φωτισμού, σύμφωνα με τον Ed Ebrahimian, διευθυντή του Γραφείου Φωτισμού Δρόμων του Δήμου του Los Angeles.

Αυτή η πρωτοβουλία έρχεται ένα χρόνο αφότου οι Αρχές ξεκίνησαν ένα πρόγραμμα εφαρμογής ενός έξυπνου, συνδεδεμένου συστήματος διαχείρισης του φωτισμού, που επίσης δημιούργησε η Philips. Το City Touch, όπως ονομάστηκε, συνδυάζει τα τοπικά δίκτυα κινητής τηλεφωνίας με τεχνολογίες cloud (πληροφοριακού νέφους) για να βελτιστοποιήσει τον φωτισμό των δρόμων και ταυτόχρονα να παρακολουθεί την κατανάλωση ενέργειας από κάθε στύλο καθώς και την ηχορύπανση.

Πηγή: drive.gr