Η σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό και μαζί της γεμίσαν οι δρόμοι γύρω από τα σχολεία με παιδιά. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να είμαστε διπλά προσεκτικοί και θα πρέπει να τηρούμε κάποιους επιπλέον κανόνες, ώστε να μην θέσουμε σε κίνδυνο τους ανήλικους συμπολίτες μας.

  • Ελαττώνουμε ταχύτητα, καθώς πλησιάζουμε στην περιοχή του σχολείου.
  • Έχουμε υπ’ όψη ότι τα παιδιά δεν αντιδρούν στον κίνδυνο όπως οι ενήλικες. Στη θέα ενός οχήματος που πλησιάζει, πιθανόν να διασχίσουν το δρόμο τρέχοντας, αντί να περιμένουν να περάσει.
  • Λόγω ύψους, ίσως να μη διακρίνουμε ένα παιδί, όταν αυτό βρίσκεται πίσω από ένα εμπόδιο. Ελέγχουμε λοιπόν διαρκώς το χώρο ανάμεσα στα σταθμευμένα αυτοκίνητα που πλησιάζουμε, κινούμενοι πάντα με χαμηλή ταχύτητα. Οδηγούμε υποψιασμένοι, έχοντας πάντα στο νου μας ότι ανά πάσα στιγμή ένα παιδί μπορεί να πεταχτεί μπροστά μας κυνηγώντας π.χ. μια μπάλα.
  • Κινούμαστε πολύ αργά και προσεκτικά, όταν προσπερνάμε ένα σταματημένο λεωφορείο, διατηρώντας τη μεγαλύτερη απόσταση που μας επιτρέπουν οι συνθήκες. Υπάρχει κίνδυνος να περνάνε πεζοί μπροστά από αυτό.
  • Σε αρκετά σχολεία, λειτουργεί ο θεσμός του σχολικού τροχονόμου. Σε κάθε περίπτωση ακολουθούμε τις υποδείξεις τους και βοηθάμε με όποιο τρόπο μπορούμε το έργο τους.

Πηγή: drive.gr