Το φόρτωμα ενός αυτοκινήτου με αποσκευές δεν είναι απλή υπόθεση. Χρειάζεται την προσοχή μας καθώς θα μας συνοδεύουν σε όλη την διάρκεια ενός ταξιδιού. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, ο χώρος αποσκευών του αυτοκινήτου δεν θα μας φτάσει για τα καλοκαιρινά μπαγκάζια μας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι όπου βρούμε χώρο στην καμπίνα μπορούμε να βάζουμε και από μία αποσκευή. Διαβάστε παρακάτω μερικές συμβουλές για ασφαλές φόρτωμα του αυτοκινήτου σας:

  • Αποφεύγουμε την μεταφορά αποσκευών στην καμπίνα επιβατών, διότι μπορεί να μας τραυματίσουν σε περίπτωση απότομου ελιγμού ή ατυχήματος.
  • Τοποθετούμε έξυπνα τις αποσκευές στο πορτμπαγκάζ, έτσι ώστε να αξιοποιήσουμε καλύτερα την χωρητικότητά του, αλλά και για να στηρίζουν η μία την άλλη.
  • Δεν ταξιδεύουμε με την πόρτα του πορτμπαγκάζ μισάνοιχτη, πιασμένη με ιμάντες. Οι αποσκευές μπορεί να βρεθούν στο δρόμο, ενώ ταυτόχρονα εισπνέουμε τα βλαβερά καυσαέρια που εισέρχονται στη καμπίνα λόγω υποπίεσης.
  • Αν χρειαζόμαστε περισσότερο χώρο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τιςειδικές μπαγκαζιέρες οροφής. Λόγω αεροδυναμικής δεν επιβαρύνουν τόσο την κατανάλωση, προστατεύουν από τη βροχή και κλειδώνουν.
  • Πριν φορτώσουμε μπαγκαζιέρα ή αποσκευές στην οροφή, ελέγχουμε το εγχειρίδιο χρήσης του αυτοκινήτου μας για το όριο βάρους σε αυτήν.
  • Πρέπει να γνωρίζουμε πως η τοποθέτηση μπαγκαζιέρας και γενικότερα βάρους στην οροφή, επηρεάζει τη συμπεριφορά, αλλά και τη αεροδυναμική -κατά συνέπεια αρνητικά την κατανάλωση του αυτοκινήτου μας.

Πηγή: drive.gr