H Bentley, όπως και οι περισσότερες εταιρείες στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, στρέφει την προσοχή της στην ηλεκτρική ενέργεια, όχι μόνο για τα αυτοκίνητά, αλλά και για τις εγκαταστάσεις παραγωγής της.

Η βρετανική φίρμα συνέχισε τις επενδύσεις της πάνω στο συγκεκριμένο τομέα, καθώς ανακοίνωσε τα σχέδια της για την εγκατάσταση 10.000 νέων ηλιακών συλλεκτών στην έδρα της στο Crewe.

Η συγκεκριμένη εγκατάσταση αναμένεται να καλύψει το χώρο στάθμευσης των εργαζομένων στο εργοστάσιο, ο οποίος μπορεί να φιλοξενήσει έως και 1.378 οχήματα και θα είναι η μεγαλύτερη μονάδα ηλιακών συλλεκτών στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετρώντας 16.426 τετραγωνικών μέτρων.

Το έργο θα διαρκέσει έξι μήνες για να ολοκληρωθεί και μόλις αυτό γίνει σύμφωνα με όσα αναφέρει η φίρμα θα προσθέσει 2,7 megawat «καθαρής» ενέργειας στο ηλεκτρικό δίκτυο της εγκατάστασης.

«Συνεχίζουμε να επικεντρωνόμαστε σε νέες πρωτοβουλίες που ενισχύουν τη δέσμευσή μας στο περιβάλλον, είτε πρόκειται για την εισαγωγή εναλλακτικών τεχνολογιών κίνησης σε μελλοντικά μοντέλα, είτε για το βραβευμένο έργο μας για τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων του εργοστασίου μας», δήλωσε αρχικά ο επικεφαλής του εργοστασίου της Bentley, Peter Bosch και υπογράμμισε πως «Αυτή η ηλιακή εγκατάσταση είναι ένα άλλο παράδειγμα για το πώς μπορούμε να κάνουμε το εργοστάσιό μας πιο βιώσιμο χρησιμοποιώντας τεχνολογικές καινοτομίες».

Τέλος να αναφέρουμε πως η Bentley αποκάλυψε πρόσφατα την Bentayga Hybrid ως το πρώτο δικό της ηλεκτροκίνητο όχημα, ενώ στο μέλλον αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλα.

Πηγή: autotriti.gr