Τα ανδρείκελα προσαρμόστηκαν στη σημερινή εμφάνιση του μέσου Αμερικανού.

Αλλάζουν εμφάνιση οι κούκλες που χρησιμοποιούνται στις δοκιμές πρόσκρουσης στην Αμερική σε μια προσπάθεια να βελτιωθεί η προστασία των οδηγών.

Συγκεκριμένα τα ανδρείκελα γίνονται πιο χοντρά, καθώς προσαρμόζονται στα δεδομένα της εποχής. Απέκτησαν λοιπόν κοιλιά, ευτραφή μπράτσα και κορμό προκειμένου να θυμίζουν όλο και περισσότερο στον μέσο άνθρωπο.

Εταιρεία κατασκευής τέτοιων ανδρείκελων στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ, ξεκίνησε τον επανασχεδισμό τους, φτιάχνοντας κούκλες με παραπανίσια κιλά (περίπου 45 κιλά) από το κανονικό, αλλά και πρωτότυπα που αντιπροσωπεύουν και ηλικιωμένους υπέρβαρους. Τα μοντέλα αυτά, επανασχεδιάστηκαν ώστε να αντικατοπτρίζουν με μεγαλύτερη ακρίβεια τον μέσο πληθυσμό της Αμερικής, που διαθέτει υψηλά ποσοστά παχυσαρκίας.

«Ο μέσος ασθενής είναι παχύσαρκος, είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση», λέει ο δρ. Stewart Wang, διευθυντής του Κέντρου Αυτοκινητοβιομηχανίας και Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν. «Δε γίνεται να μιλάς για τραύματα, χωρίς να έχεις και την εικόνα του ασθενή», συμπληρώνει. «Η κατάσταση, το μέγεθος και η διάπλαση του κάθε ατόμου, έχουν τεράστια σημασία σε κάθε ατύχημα».

Σύμφωνα με την έρευνα του Wang, οι παχύσαρκοι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο σε περίπτωση μιας σύγκρουσης. Τη στιγμή της μετωπικής σύγκρουσης, γλιστρούν κάτω από τη ζώνη ασφαλείας που έχει χαλαρώσει λόγω των παραπανίσιων κιλών, γράφει το sputniknews.

Τον ίδιο κίνδυνο διατρέχει και ένας ηλικιωμένος παχύσαρκος, καθώς σύμφωνα με το δημοσίευμα, έχουν 15% περισσότερες πιθανότητες να τραυματιστούν στον κορμό από έναν μη παχύσαρκο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ, 40 εκατομμύρια οδηγοί (ή το 18,4% του πληθυσμού που διαθέτει νόμιμη άδεια οδήγησης), είναι άνω των 65 ετών. Άρα η ανάγκη για ένα γερασμένο ανδρείκελο στα crash test είναι επιβεβλημένη.

Εξάλλου, οι διαστάσεις των ανδρείκελων παρέμειναν ουσιαστικά αμετάβλητες από το 1960, ωστόσο ο μέσος Αμερικανός είναι τώρα 8 χρόνια μεγαλύτερος και κατά 10 κιλά βαρύτερος.

Πηγή: newsbeast.gr