Στην πονεμένη ιστορία της κατασκευής αυτοκινήτων στην Ελλάδα μόλις προστέθηκε μια λαμπερή σελίδα, αφού αναγνωρίστηκαν από το κράτος τα αυτοκίνητα της Replicar Hellas.


Η Replicar Hellas είναι μια εταιρία με έδρα στην Κατερίνη, που φτιάχνει ακριβή αντίγραφα (replica) θρυλικών μοντέλων της Porsche, και συγκεκριμένα των 356 και 550 Spyder. Για τέτοια αυτοκίνητα υπάρχει αρκετή ζήτηση σε κάποιες χώρες του εξωτερικού, κυρίως στην κεντρική Ευρώπη. Εκεί όπου υπάρχει εδώ και χρόνια η δυνατότητα ένα τέτοιο αυτοκίνητο να περάσει από το αντίστοιχο ΚΤΕΟ και να λάβει άδεια κυκλοφορίας για τον δρόμο, η RCH έχει αποδείξει την αξία της, φτιάχνοντας καλύτερα αυτοκίνητα από ξένους ανταγωνιστές της και κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του κοινού.


Ωστόσο στην Ελλάδα, η κυκλοφορία αυτών των αυτοκινήτων δεν ήταν εφικτή. Και λόγω της γνωστής δυσκολίας με την οποία -δεν- λύνονται τέτοια θέματα στη χώρα μας, έμοιαζε και απίθανο να συμβεί κάποτε. Και όμως έγινε! Γιατί, όπως αναφέρουν οι 4Τ, δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η απόφαση που επιτρέπει στα αυτοκίνητα της Replicar Hellas να βγάλουν πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας και στη χώρα μας.

Η προσπάθεια του Ηλία Γαγανέλη (ιδρυτή της RCH) και της ομάδας του δικαιώθηκε, κι έτσι σήμερα μπορούν να ποζάρουν υπερήφανοι, με τις ελληνικές πινακίδες για τα αυτοκίνητά τους στα χέρια.

Πηγή:  Replicar Hellas