Αντιπροσωπεία της Hellastron συμμετείχε στο ετήσιο 44ο συνέδριο της Asecap στην Μαδρίτη με κεντρικό θέμα «Τhe Path towards an integrated & sustainable mobility in Europe» στις 23 – 25 Μαΐου 2016 παίρνοντας ενεργά μέρος στις εργασίες του συνεδρίου και στο steering committee της ευρωπαϊκής ένωσης, ως πλήρες μέλος. Στο steering committee ενεργό όπως πάντα συμμετοχή είχε και αυτή την φορά ο Έλληνας κ. Κ. Διονέλης, Γ. Γραμματέας της Asecap. Ο Πρόεδρος της Hellastron κ. Β. Χαλκιάς και ο Γεν. Γραμματέας κ. Κων. Κουτσούκος της Hellastron συμμετείχαν στην συνεδρίαση και αντάλλαξαν απόψεις για θέματα διοδίων των έργων παραχώρησης, ενώ Πρόεδρος της Hellastron παρουσίασε τις ελληνικές εξελίξεις στα θέματα αυτοκινητοδρόμων. Συζητήθηκαν επίσης θέματα όπως η συνέχεια του έργου REETS και έγιναν αναλυτικές παρουσιάσεις των δραστηριοτήτων των COPER. Στο πλαίσιο της συνεδρίασης έγινε και η εκλογή του νέου Β’ Αντιπροέδρου της Asecap ύστερα από σχετική υποψηφιότητα που υπέβαλε ο κ. Β. Χαλκιάς. Η εκλογή ήταν ομόφωνη και πλέον η Hellastron, δια του Προέδρου της, συμμετέχει παράλληλα στη θέση του Β’ Αντιπροέδρου της Asecap, μία θέση η οποία, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Asecap, θα εξελιχθεί μετά από παρέλευση δύο ετών σε θέση Προέδρου της Asecap.

Asecap1

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν οι εργασίες του συνεδρίου, παρουσιάσεις και φωτογραφικό υλικό των οποίων θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Asecap. Η Hellastron συμμετείχε με δύο πολύ ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις του κ. Κ. Παπανδρέου μέλους του ΔΣ της Hellastron, με τίτλο «Bridging the gap between conventional Toll Plaza Based Open Tolling schemes and distance based Closed MLFF ETC schemes: The Case of the Hybrid Toll System in Greece» και των κ.κ. Σταύρου Σταυρή, Αντιπροέδρου της Hellastron μαζί με τον Π. Λούκα, με τίτλο «ΓΕΦΥΡΑ υλοποίηση και λειτουργία». Και οι δύο παρουσιάσεις κίνησαν το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων στο συνέδριο, τόσο για τα στοιχεία που παρουσιάσαν όσο και επειδή παρουσίαζαν έργα παραχωρήσεων, ένα σημαντικό αντικείμενο το οποίο συνεισφέρει σημαντικά στην οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, στον ελλαδικό χώρο.

Τις εργασίες του συνεδρίου παρακολούθησαν επίσης ο Γεν. Γραμματέας του ΥΠΟΜΕΔΙ κ. Γ. Δέδες, ο Γενικός Δ/ντής του ΥΠΟΜΕΔΙ κ. Δ. Μακρής, o Δ/ντής κ. Γ. Καρνέσης υπεύθυνος για την κατασκευή του έργου παραχώρησης ΜΟΡΕΑΣ, της Ολυμπίας Οδού και της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, καθώς και ο καθηγητής Συγκοινωνιολόγος Δ. Δημητρίου. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησε το συνέδριο και ο Πρόεδρος της Εγνατίας Οδός Α.Ε. κ. Α. Αντωνούδης ο οποίος πέρα από τις παρουσιάσεις του συνεδρίου, ενημερώθηκε και για τεχνολογικές εξελίξεις στα διόδια στην έκθεση που λειτουργούσε στα πλαίσια του συνεδρίου.

Επιπλέον στην ελληνική ομάδα συμμετείχαν τα μέλη του ΔΣ της «HELLASTRON» από την εταιρεία «ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ» ο Διευθύνων Σύμβουλος Παναγιώτης Παπανικόλας, από την «ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΕ» ο Γενικός Διευθυντής Δημήτριος Γκατσώνης και ο Διευθυντής Λειτουργίας Ιωάννης Νασούλης, ενώ από τις εταιρείες «ΝΕΑ ΟΔΟΣ ΑΕ» και «ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΔΟΣ ΑΕ» ο Διευθύνων Σύμβουλος Στυλιανός Πενθερουδάκης και ο Διευθυντής Συγκοινωνιακού Σχεδιασμού Ευάγγελος Καρεκλάς.

Asecap2

Πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις έγιναν και στα πλαίσια του συνεδρίου, αφού υπήρξε η δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων για πολλά θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του ΥΠΟΜΕΔΙ αλλά ενδιαφέρουν την Hellastron και τα μέλη της. Στην φωτό ο Γ.Γ. του ΥΠΟΜΕΔΙ κ. Δέδες, ο Πρόεδρος της Εγνατία οδός ΑΕ κ. Αντωνούδης, ο καθηγητής Συγκοινωνιολόγος Δ. Δημητρίου και αντιπροσωπεία του Προεδρείου της Hellastron (κ. Β. Χαλκιάς, κ. Σ. Σταυρής, κ. Κ. Κουτσούκος).