Όλοι ξέρουμε ότι μια βόλτα με το αυτοκίνητο είναι μερικές φορές η μόνη λύση για να κοιμηθούν τα δύσκολα μωρά.

Το κακό είναι ότι η προοπτική μιας νυχτερινής βόλτας δεν είναι ό,τι πιο ευχάριστο για έναν κουρασμένο και νυσταγμένο –λόγω και του μωρού– γονέα.
Εδώ έρχεται η Ford να δώσει τη λύση με την Max Motor Dreams, μια κούνια με ενσωματωμένα ηχεία, φωτισμό LED και κινούμενο στρώμα, η οποία μπορεί να μιμηθεί επακριβώς την αίσθηση της βόλτας που αποκοιμίζει το μωρό σας.
Η κούνια έχει σχεδιαστεί από τον Alejandro López Bravo του δημιουργικού στούντιο Espada y Santa Cruzστην Ισπανία. Και λειτουργεί βάσει μιας εφαρμογής σε smartphone, η οποία μπορεί να καταγράφει τους ήχους, το φωτισμό, το χρόνο και τις κινήσεις της βόλτας που έχετε διαπιστώσει ότι κάνει το μωρό σας να αποκοιμηθεί. Τα δεδομένα αυτά τα μεταφορτώνεις από το κινητό στην κούνια, η οποία στη συνέχεια μιμείται τη βόλτα.

Ένα ηχείο στη βάση της κούνιας αναμεταδίδει απαλά το θόρυβο από τον κινητήρα και το δρόμο, πορτοκαλί λυχνίες LED προσομοιώνουν μια κίνηση 360 μοιρών για να αναπαράγουν την αίσθηση του φωτισμού των δρόμων καθώς περνάς, ενώ ηλεκτρικοί ενεργοποιητές κάτω από το στρώμα μιμούνται την κίνηση σε ανηφόρες, κατηφόρες και στροφές.

Όλα αυτά πολύ απαλά, βέβαια, οπότε μην περιμένετε να εθίσετε τον διάδοχο σε σπιναρίσματα, βίαιες επιταχύνσεις, τσαρουχιές και παντιλίκια…

Η Ford λέει ότι οι γονείς χάνουν 44 μέρες ύπνου τον πρώτο χρόνο θηλασμού, νυχτερινού ταΐσματος και βρεφικών πονόδοντων του παιδιού τους. Άρα όλοι θα ανακουφιστούν από μια τέτοια κούνια. Όμως μη βιαστείτε να τρέξετε στα καταστήματα βρεφικών ειδών:
«Προς το παρόν, η Max Motor Dreams είναι απλά ένα πειραματικό, πιλοτικό πρωτότυπο», λέει η Ford. «Όμως μετά από πολυάριθμα αιτήματα, η εταιρεία σκέπτεται να βάλει αυτή τη μοναδική κούνια σε κανονική παραγωγή».

Πηγή: Ford