Τα Ελβετικά ταχυδρομεία ξεκινήσαν από τον Σεπτέμβριο του 2016 παράδοση αλληλογραφίας με αυτόνομα ρομπότ!

Από τον προηγούμενο μήνα σε τρείς ελβετικές πόλεις οι διαβάτες βλέπουν μικρά ρομπότ να κινούνται δίπλα τους, στο πεζοδρόμιο, για να παραδώσουν δέματα και αλληλογραφία. Από τον Σεπτέμβριο του 2016 η Swiss Post διεξάγει δοκιμές με αυτόνομα ρομπότ που θα χρησιμοποιηθούν για παραδόσεις στο λεγόμενο «τελευταίο μίλι».

Η Swiss Post προτίθεται να διερευνήσει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσει αυτή τη λύση για αντικείμενα που πρέπει να παραδοθούν με ευελιξία, γρήγορα και ανέξοδα σε μια γειτονιά. Δυνητικά με τον ίδιο τρόπο θα μπορεί να παραδίδει είδη από το μπακάλικο της γειτονιάς η το φαρμακείο. Ένα παρόμοιο πρόγραμμα έχει ξεκινήσει στις ΗΠΑ για την παράδοση παραγγελιών πίτσας.

Τα Ελβετικά ταχυδρομεία παρουσίασαν αυτό τό πιλοτικό πρόγραμμα και θα διερευνήσουν πιθανές μελλοντικές εμπορικές εφαρμογές. Τα εν λόγω ρομπότ θα κινούνται στο πεζοδρόμιο και σε πεζόδρομους θα πλοηγούνται αυτόματα και θα αποφεύγουν εμπόδια και επικίνδυνα σημεία.
Η παρουσίαση έγινε στην Βέρνη και το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί πιλοτικά επίσης στις γειτονικές περιοχές Κόενιτζ και το Μπίμπεριστ. Η Swiss Post έχει ήδη κάνει δοκιμές και με drones.

Πηγή: caranddriver.gr