Το 16ο αιώνα, στο άκουσμα της λέξης «Αράχωβα» σκεφτόταν κανείς τον ήσυχο οικισμό στους πρόποδες του Παρνασσού. Σήμερα, όμως, η Αράχωβα είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το πιο κοσμοπολίτικο χειμερινό θέρετρο της Ελλάδας! Το πέτρινο ρολόι μάς προϋπαντεί στην κουκλίστικη κωμόπολη, ο κεντρικός δρόμος μας οδηγεί στην Πλατεία Λάκκα και τα σκαλιά του Εγκάρσιου μάς προκαλούν να τ’ ανεβούμε. Αφού απολαύσουμε τη θέα από την εκκλησία του Αϊ Γιώργη, κατηφορίζουμε στον κεντρικό δρόμο με σκοπό να υποκύψουμε σε εκλεπτυσμένους πειρασμούς και παραδοσιακές γεύσεις! Στη δυτική έξοδο του χωριού προβάλει η μορφή του Γεωργίου Καραϊσκάκη πάνω σε τριακόσιες πέτρες που θυμίζουν τα κεφάλια των νεκρών Τούρκων που είχε ζητήσει ο αρχιστράτηγος Καραϊσκάκης, για το μνημείο που στήθηκε, αμέσως μετά το τέλος της νικηφόρας Μάχης.

Στο Ηρώο λαμβάνουν χώρα εκδηλώσεις τις παραμονές των εθνικών εορτών με τις παρελάσεις των σχολείων και τις καταθέσεις στεφάνων από τους τοπικούς φορείς.

Η Αράχωβα ανέκαθεν αποτελούσε πόλο έλξης σημαντικών ανθρώπων παγκοσμίου βεληνέκους: Ο Αριστοτέλης Ωνάσης παρέα με τον Ουίνστον Τσόρτσιλ, η Μαρία Κάλλας, το διάσημο συγκρότημα των Μπίτλς, η Τζάκι Κένεντι και τόσοι άλλοι έχουν αφήσει το στίγμα της παρουσίας τους στο διάσημο χωριό.

Με την άριστη ξενοδοχειακή και επισιτιστική υποδομή, το σύγχρονο και το παραδοσικό, την χαλάρωση και την άθληση… από το βουνό στην θάλασσα σε 20 λεπτά, η Αράχωβα είναι ένας προορισμός που σας τα προσφέρει όλα.
Από φέτος η καρδιά του χειμώνα είναι εδώ, με τα πιο σύγχρονα χιονοδρομικά κέντρα στην Ελλάδα και εγκαταστάσεις ισάξιες των Αλπικών χιονοδρομικών.

Η μοναδική της τοποθεσία, την κάνει εξαιρετική επιλογή χειμώνα και καλοκαιρι, λόγο κλίματος. Η Αράχωβα έχει το δικό της μικροκλίμα και παρουσιάζει ιδιαίτερα ευεργετικές ιδιότητες στο αναπνευστικό των επισκεπτών της.

Από Αθήνα για Αράχοβα η απόσταση είναι μόλις 170 χιλιόμετρα, και θα εκεί φτάσετε με ασφάλεια και άνεση χρησιμοποιώντας για πάνω από 100 Χιλιόμετρα το σύγχρονο και ασφαλές περιβάλλον που προσφέρει η λειτουργία των Ελληνικών Αυτοκινητοδρόμων μελών της HELLASTRON, και ειδικότερα της Νέας Οδού.

Με κατεύθυνση προς Λαμία θα βγείτε από τον κόμβο του Κάστρου και θα συνεχίσετε με κατεύθυνση προς Λειβαδιά χρησιμοποιώντας την επαρχιακή οδό Κάστρου-Λειβαδιάς. Από τη Λειβαδιά θα χρησιμοποιήσετε την επαρχιακή οδό Λειβαδιάς – Άμφισσας φτάνοντας στον τελικό προορισμός σας την κοσμοπολίτικη και μαγευτική Αράχοβα.