Η μεγαλύτερη και πιο διάσημη λουτρόπολη της Ελλάδας εδώ και 2.000 χρόνια βρίσκεται στη Βόρεια Εύβοια και συνδέεται με ferry boat με το λιμάνι της Αρκίτσας στη Φθιώτιδα. Ήδη από τον 5ο αιώνα π.Χ. έρχονταν διάσημοι από όλον τον τότε γνωστό κόσμο για να θεραπευτούν χάρη στα φυσικά ζεστά, ιαματικά της νερά.

Τα υπέροχα νεοκλασικά κτίρια του Παλιού Υδροθεραπευτήριου και του Δημαρχείου απηχούν την ακμή των νεότερων χρόνων. Από τις αρχές του 20ού αιώνα και μέχρι το 1960 η Αιδηψός προσελκύει επισκέπτες από όλον τον κόσμο, ενώ, έπειτα από μια περίοδο παρακμής, τα τελευταία χρόνια αρχίζει και πάλι να ανεβαίνει τουριστικά. Ανακαινισμένα ιστορικά ξενοδοχεία, εστιατόρια, ταβέρνες, μεζεδοπωλεία και μπαρ, το καταπράσινο τοπίο (πανέμορφο το όρος Τελέθριο και τέλειο για πεζοπορία και εξορμήσεις με 4×4 ) και οι ατέλειωτες αμμουδερές παραλίες ( στον Άγιο Νικόλαο, 1 χλμ. έξω από την πόλη ) βάζουν και πάλι την ιστορική λουτρόπολη στον τουριστικό χάρτη. Θα βρείτε ιστορικά spa hotels, πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα ιδανικά κυρίως για οικογένειες, τα οποία σηματοδοτούν την καινούργια φάση ανάπτυξης της λουτρόπολης.

Αξίζει να την επισκεφθείτε όλο το χρόνο για τα ιαματικά της λουτρά, ιδιαίτερα την άνοιξη και το φθινόπωρο, αλλά και το καλοκαίρι για να τα συνδυάσετε με μπάνιο στη θάλασσα.

Τι να δείτε:

Ιαματικές πηγές – Νέο υδροθεραπευτήριο του ΕΟΤ
Στην περιοχή υπάρχουν περίπου 60 πηγές και τα θειούχα νερά τους έχουν θερμοκρασία από 34-71,2οC. Εκτός από το υδροθεραπευτήριο του ΕΟΤ και τα ιδιωτικά υδροθεραπευτήρια, ιαματικές πηγές αναβλύζουν από τη θάλασσα ( όπως στο χώρο της δημοτικής πλαζ ) ή χύνονται από ψηλά, ώστε να συνδυάσετε τη λουτροθεραπεία με το θαλασσινό μπάνιο. Τα νερά είναι κατάλληλα για ρευματικές παθήσεις, χρόνια οστεοαρθρίτιδα, σπονδυλαρθρίτιδα και άλλες νόσους του μυοσκελετικού συστήματος καθώς και για γυναικολογικές παθήσεις. Το υδροθεραπευτήριο του ΕΟΤ διαθέτει 84 ατομικούς λουτήρες με σύστημα υδρομασάζ, εσωτερική πισίνα κινησιοθεραπείας και εξωτερική πισίνα με ιαματικό και θαλασσινό νερό, φυσικοθεραπευτήριο και αίθουσα γυμναστικής.
Ξενοδοχείο «Thermae Sylla Spa» 
Το πιο εντυπωσιακό και όμορφο κτίριο στα Λουτρά της Αιδηψού, σε νεοκλασικό εκλεκτικιστικό ύφος, πετρόχτιστο, έχει τρεις ορόφους, με υπόγειο και σοφίτα, χάλκινη στέγη και έναν εντυπωσιακό πύργο στη μία γωνία. Χτίστηκε το 1896 και σήμερα στεγάζει το σύγχρονο πολυτελές ξενοδοχείο-spa. Έχει ανακηρυχθεί ιστορικό διατηρητέο μνημείο.
Αρχαιολογική συλλογή
Στεγάζεται σε αίθουσα του υδροθεραπευτηρίου του ΕΟΤ και περιλαμβάνει ευρήματα από τα Γιάλτρα, τον Άγιο Νικόλαο και την Ιστιαία, από τους ελληνιστικούς και τους ρωμαϊκούς χρόνους.
Σπηλιά του Σύλλα
Θα τη βρείτε κοντά στο εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων και το Παλιό Υδροθεραπευτήριο. Ο Πλούταρχος αναφέρει στο έργο του «Βίοι Παράλληλοι» ότι ο Ρωμαίος στρατηγός Σύλλας πήγε στην Αιδηψό για να θεραπεύσει την ποδάγρα του. Επίσης, υπάρχουν πολλά αρχαιολογικά ευρήματα που αποδεικνύουν ότι στις πηγές των Αγίων Αναργύρων πήγαιναν αυτοκράτορες και αξιωματούχοι τόσο από τη ρωμαϊκή όσο και από τη βυζαντινή περίοδο.
Ιερός Ναός της Κοίμησης της Θεοτόκου – Εκκλησία Αγίου Νικολάου
Βρίσκονται στο χωριό Αιδηψός. Ο μητροπολιτικός ναός της Κοίμησης της Θεοτόκου χτίστηκε το 1860, ενώ η εικόνα της Παναγίας χρονολογείται από το 1815. Μέχρι το 1872 η εικόνα φυλασσόταν στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου που έχει χτιστεί πριν το 1800 και ήταν ο μητροπολιτικός ναός.
Ξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής
Βρίσκεται σε ύψωμα πάνω από την Αιδηψό. Δίπλα από το ξωκλήσι θα δείτε τα ερείπια του μεσαιωνικού ενετικού πύργου όπου έμενε, σύμφωνα με την παράδοση, η κυρά της Λιχάδας και της Αιδηψού κατά τη φραγκοκρατία.
Η Αιδηψός απέχει 150 χιλιόμετρα από την Αθήνα και μπορείτε να φτάσετε με ασφάλεια και άνεση χρησιμοποιώντας το σύγχρονο και ασφαλές περιβάλλον που προσφέρει η λειτουργία των Ελληνικών Αυτοκινητοδρόμων μελών της HELLASTRON.