Θα γλυτώσουν εμάς από έξοδα και το περιβάλλον από πρόσθετη ρύπανση

Την εποχή που η φοροκαταιγίδα μαίνεται στην χώρα απειλώντας όλους μας, είναι η σωστή στιγμή για να δώσουμε και μερικές απλές συμβουλές, οι οποίες θα γλυτώσουν εμάς από έξοδα και το περιβάλλον από πρόσθετη ρύπανση.

Οι έξι απλοί κανόνες που ο καθένας μας μπορεί να ακολουθήσει χωρίς να χάσει τίποτα από την εξυπηρέτηση που του προσφέρει το αυτοκίνητο που οδηγεί είναι οι εξής:

  1. Κάνετε σέρβις και ελέγχετε τη στάθμη λαδιού του αυτοκινήτου σας σε τακτά χρονικά διαστήματα. Τα σωστά συντηρημένα οχήματα λειτουργούν πιο αποδοτικά.
  2. Ελέγχετε τις πιέσεις ελαστικών μία φορά το μήνα. Ελαστικά με μικρότερη πίεση από την ενδεικνυόμενη μπορεί να αυξήσουν την κατανάλωση μέχρι 4%.
  3. Μην μεταφέρετε περιττά βάρη στο χώρο αποσκευών η στην καμπίνα.
  4. Αφαιρείτε τις άδειες σχάρες οροφής και κρατάτε τα παράθυρα κλειστά, ειδικά όταν οδηγείτε με υψηλές ταχύτητες (άνω των 90 χλμ/ώρα). Με αυτό τον τρόπο μειώνεται η αεροδυναμική αντίσταση και κατ’ επέκταση περιορίζεται η κατανάλωση μέχρι 10%.
  5. Οδηγείτε ομαλά και προνοητικά παρατηρώντας τι γίνεται μπροστά και πίσω σας. Η απότομη επιτάχυνση και το ξαφνικό φρενάρισμα βλάπτουν την οικονομία.
  6. Κατά την επιτάχυνση, επιλέγετε την αμέσως επόμενη μεγαλύτερη σχέση το ταχύτερο δυνατόν. Ιδανικά μετά τα 60 χλμ/ώρα θα πρέπει να έχετε επιλέξει την μεγαλύτερη σχέση που διαθέτει το κιβώτιο του αυτοκινήτου σας.

Πηγή: news.gr