Έχουμε ξανακούσει εξωφρενικές τιμές για αγορά πινακίδων κυκλοφορίας, ποτέ όμως αγοραστής δεν ήταν ένα παιδί που ακόμα δεν έχει ούτε δίπλωμα οδήγησης.

Δεν έχουν σταματημό οι ιστορίες που έρχονται από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για αγοραπωλησίες πινακίδων κυκλοφορίας σε εξωφρενική τιμή.

Πρόσφατα παραδείγματα ήταν τα €4,3 εκατ. που έδωσε ο Arif Ahmad Al Zarouni για την πινακίδα με τον αριθμό «1», και τα €8,5 εκατ. που πλήρωσε ο Ινδός επιχειρηματίας Balwinder Sahani για την πινακίδα «D5». Στην ατελείωτη λίστα των ανθρώπων που πληρώνουν για μια πινακίδα τα χρήματα που αντιστοιχούν σε μερικές δεκάδες supercars, έρχεται να προστεθεί τώρα και ένα 11χρονο παιδί.

Από προσωπικά στοιχεία γνωρίζουμε μόνο το όνομά του, που είναι Abdullah. Ιδέα δεν έχουμε πού βρήκε τα λεφτά, δηλαδή, για να είμαστε ακριβείς, με τι ασχολείται η οικογένειά του και έχει τόσο πλούτο για ξόδεμα. Γεγονός είναι ότι ο μικρός απέκτησε σε πρόσφατη δημοπρασία την πινακίδα «1111» για περίπου 1 εκατ. ντιρχάμ, (€250.000), την «11» για 6 εκατ. ντιρχάμ (€1,5 εκατ.) και την «7», που ήταν η ακριβότερη του σετ, προς 13,4 εκατ. ντιρχάμ (€3,4 εκατ.).

Συνολικά, ο Abdullah ξόδεψε σχεδόν €5,5 εκατομμύρια για πινακίδες, τις οποίες είναι να αναρωτιέται κανείς τι θα τις κάνει, με δεδομένο ότι δεν έχει ακόμα δίπλωμα οδήγησης. Αραβικά δεν γνωρίζουμε, αλλά σύμφωνα με κάποιον που μετέφρασε το παρακάτω video στια το CarBuzz, οι πινακίδες θα μπουν σε μια Porsche και μια Mercedes-Benz G-Wagen, ενώ στο μέλλον σκοπεύει να τις μεταπουλήσει, προφανώς προσβλέποντας σε κέρδος.

Πηγή: drive.gr