Ακόμη 20 χιλιόμετρα νέου σύγχρονου αυτοκινητόδρομου προστέθηκαν στο δίκτυο των ελληνικών αυτοκινητοδρόμων HELLASTRON, μετά την παράδοση σε κυκλοφορία του τμήματος Αρχαία Κόρινθος- Κιάτο της ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ.

Το τμήμα Αρχ. Κόρινθος – Κιάτο περιλαμβάνει δύο λωρίδες και ΛΕΑ ανά κατεύθυνση με διαχωριστική κεντρική νησίδα, καθώς και:

  • 3 Ανισόπεδους Κόμβους, εκ των οποίων οι δύο, της Αρχαίας Κορίνθου και του Κιάτου είναι σε λειτουργία, ενώ ο τρίτος, του Ζευγολατιού, είναι νέος κόμβος και με την ολοκλήρωσή του θα εξυπηρετεί τα χωριά της Βόχας και πολλούς προορισμούς της ορεινής Κορινθίας.
  • 7 άνω διαβάσεις, 19 κάτω διαβάσεις και 5 γέφυρες, οι οποίες εξυπηρετούν το τοπικό οδικό δίκτυο
  • 2 Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών, το ΣΕΑ Κορίνθου (ΧΘ 94) στην κατεύθυνση προς Αθήνα και το ΣΕΑ Κιάτου (ΧΘ 103) και στις δύο κατευθύνσεις
  • στην κατεύθυνση προς Πάτρα έχει κατασκευαστεί ένας νέος χώρος στάθμευσης και υγιεινής (ΧΘ 92), ο οποίος θα τεθεί σύντομα σε λειτουργία.

Παράλληλα, παραδόθηκαν στην κυκλοφορία δύο από τις συνολικά 12 σήραγγες της ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ. Πρόκειται για δύο αλλεπάλληλες σήραγγες στην περιοχή του Δερβενίου, μήκους 670μ. και 535μ., που ενώνονται μεταξύ τους με γέφυρα 120μ. και εντάσσονται σε νέο-κατασκευασμένο οδικό τμήμα μήκους 2,15χλμ. (από τη Χ.Θ.139 –Χ.Θ.141).

Οι σήραγγες διαθέτουν δύο λωρίδες κυκλοφορίας και από μία στοά διαφυγής, είναι εξοπλισμένες με τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης, κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, συστήματα αυτόματης ανίχνευσης πυρκαγιάς και δίκτυα πυρόσβεσης, συστήματα αερισμού, πινακίδες μεταβλητών ορίων ταχύτητας κλπ.

Οι σήραγγες αυτές εξυπηρετούν την κίνηση από Πάτρα προς Αθήνα, και με την κατασκευή τους το ρεύμα αυτό παρακάμπτει την πόλη του Δερβενίου.

Το τμήμα Αρχ.Κόρινθος- Κιάτο επιβλέπεται από το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Κακιάς Σκάλας που είναι αρμόδιο για το τμήμα της Ολυμπίας Οδού από την Ελευσίνα- Ξυλόκαστρο.

Στο οδικό τμήμα μεταξύ των δύο σηράγγων έχει κατασκευαστεί και θα λειτουργεί προσωρινό Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας που επιτηρεί και διαχειρίζεται σε 24ωρη λειτουργία την κίνηση εντός των σηράγγων, συνεργαζόμενο με το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας του Τομέα 2 της Ολυμπίας Οδού (Κόμβος Ξυλοκάστρου- τέλος Περιμετρικής Πατρών).

Δήλωση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ, Π. Παπανικόλα, για την παράδοση νέων τμημάτων σε κυκλοφορία:

«Πρωταρχικό μας μέλημα είναι ο οδηγός και η καλύτερη εξυπηρέτησή του, γιαυτό όλοι εμείς εργαζόμαστε με στόχο την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση του έργου.

Η Ολυμπία Οδός είναι ο μόνος αυτοκινητόδρομος που κατασκευάζεται, ενώ ταυτόχρονα είναι σε λειτουργία. Διέρχεται μέσα από πολλές πόλεις, γιαυτό κάθε φάση της κατασκευής του από την πρώτη στιγμή είναι ορατή από τους διερχόμενους οδηγούς και τους κατοίκους των περιοχών. 

Σήμερα, υλοποιούμε μια δέσμευση που έχουμε αναλάβει μαζί με το Ελληνικό Δημόσιο: Να παραδίνουμε σε λειτουργία κάθε τμήμα του έργου που είναι δυνατό να λειτουργεί αυτόνομα, προκειμένου να ανακουφίζουμε τους οδηγούς από την κουραστική οδήγηση σε μία λωρίδα. 

Ευχαριστούμε τους οδηγούς για την υπομονή και τη συνεργασία που επιδεικνύουν. Ευχαριστούμε όλους όσους εργάζονται στην κατασκευή του έργου ή συμβάλλουν με κάθε τρόπο στην ολοκλήρωσή του. 

Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας με εντατικούς ρυθμούς