Η μη κερδοσκοπική Εταιρία » Ελληνικές Υποδομές και Οδοί με Διόδια» ευρύτερα γνωστή ως HELLASTRON (HELLENIC ASSOCIATION of TOLL ROAD NETWORK) και τα μέλη της Αττική Οδός, Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, Εγνατία Οδός, Νέα Οδός, Μορέας, Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, Ολυμπία Οδός και Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας, που απαρτίζουν το σύνολο των αυτοκινητοδρόμων με διόδια της χώρας, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, υποστηρίζουν την πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία Ημέρα Χωρίς Θανατηφόρο Τροχαίο (Project EDWARD – European Day Without A Road Death) που για φέτος ορίστηκε για την 21η Σεπτεμβρίου, με τη συμμετοχή όλων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κάθε μέρα, 70 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους από θανατηφόρα τροχαία στους ευρωπαϊκούς δρόμους. Σκοπός του project EDWARD είναι η μείωση των θανάτων από τροχαία, στοχεύοντας έστω και για μια μέρα, την 21η Σεπτεμβρίου 2017, σε μηδέν θανάτους στους δρόμους.

Για την Πανευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Θανατηφόρο Τροχαίο, η HELLASTRON και τα μέλη της ετοίμασαν ειδική αφίσα που θα επικολληθεί στους σταθμούς διοδίων των αυτοκινητοδρόμων σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα, ενημερωτικά μηνύματα σχετικά με το project EDWARD και την οδική ασφάλεια θα αναρτώνται:

α) στις ηλεκτρονικές πινακίδες μηνυμάτων των αυτοκινητοδρόμων με στόχο την ευαισθητοποίηση των οδηγών που θα κινηθούν σε αυτούς και

β) στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της HELLASTRON (https://www.facebook.com/Hellastron, https://twitter.com/hellastron)

Την 21η Σεπτεμβρίου 2017, ας κάνουμε όλοι μια νέα αρχή για τη μείωση των θανατηφόρων τροχαίων.

Ας βοηθήσουμε όλοι να γίνει το ΜΗΔΕΝ πραγματικότητα! Στο χέρι μας είναι!